Behandeling – Tandartspraktijk Kamerling – Heemstede

Tandartspraktijk Kamerling

Van harte welkom op de website van tandartspraktijk Kamerling. Sinds november 2014 zijn wij gevestigd op de Herenweg 188.

Onze praktijk bevindt zich op de 1e etage van het pand. Op de Herenweg 188 zijn ook andere tandartspraktijken gevestigd. Hierdoor bevinden zich meerdere disciplines onder 1 dak.

Behandeling

Vakkundige behandelingen staan voorop. Maar een prettige en ontspannen sfeer vinden we minstens zo belangrijk.

Indien er problemen in uw gebit worden geconstateerd, bespreekt de tandarts met u of extra behandeling nodig is. Ook vertelt de tandarts u over:

  • de te verwachten resultaten
  • de risico´s van een behandeling
  • het aantal behandelingen
  • de duur van de behandelingen
  • de te verwachten kosten van de behandeling

Indien wij binnen onze praktijk geen mogelijkheden hebben, dan verwijzen wij u naar diverse specialisten voor o.a. orthodontie, parodontologie, endodontie en prothetiek. Uiteraard is het altijd mogelijk uw eigen voorkeur kenbaar te maken voor een specialist.

Preventie:

Preventie is in onze praktijk een belangrijk uitgangspunt. Daarom vinden wij het belangrijk dat u regelmatig voor controle komt (het liefst 2x per jaar). Indien nodig is verwijzen wij u ook naar de preventie-assistente of mondhygiëniste. U kunt verwachten dat er regelmatig röntgenfoto’s gemaakt worden volgens de huidige normen. Door deze preventieve aandacht (controle-voorlichting-gebitsreiniging)  hebben wij gemerkt dat we steeds minder restauraties hoeven te maken. Bovendien, als het tandvlees gezond is, kunnen er betere restauraties gemaakt worden.

Hieronder zullen in het kort de meest voorkomende behandelingen worden toegelicht:

Tanden bleken:

In een gezond gebit is het mogelijk om de kleur van de tanden te bleken. Wij maken een bitje (bleeklepel) op maat en geven u de juiste bleekgel mee naar huis. Het bleken is niet schadelijk. Houdt er rekening mee dat restauraties zoals vullingen en kronen niet van kleur veranderen. Voordat er gebleekt kan worden moet er soms eerst aanslag verwijderd worden.

Vullingen:

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf (cariës) is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verdere pijn en herstelt de functie. In onze praktijk gebruiken wij alleen nog composiet (wit) vullingen en geen amalgaam (grijs) vullingen. Uiteraard kunnen wij u hiervoor verdoven zodat de behandeling pijnloos is.

Kronen en bruggen:

Wanneer een vulling niet meer toereikend is om de tand of kies duurzaam te beschermen, maken wij een kroon of brug. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn omdat een tand zo zwaar beschadigd is door tandbederf dat het onmogelijk is om deze te herstellen met normale vullingen. Tevens kan vanwege de esthetiek een kroon worden gemaakt.

Kunstgebitten (prothetische voorzieningen):

Steeds meer mensen behouden hun tanden levenslang. Toch maken wij regelmatig protheses eventueel in combinatie met de nog aanwezige tanden. Wij verwijzen u hiervoor door naar onze tandtechnicus.

Wortelkanaalbehandelingen / zenuwbehandeling (endodontie):

Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies (de kroon), bevindt zich de wortel die vastzit in het kaakbot. In iedere wortel bevinden zich een of meerdere wortelkanalen. Dit kanaal is gevuld met de pulpa die bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze pulpa kan door tandbederf, een lekkende vulling of een val ontstoken raken en daardoor uiteindelijk afsterven. De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied.
Een wortelkanaalbehandeling is vaak de meest gevreesde behandeling. Gelukkig valt dit in de praktijk erg mee omdat wij zorgen voor een optimale verdoving. In het geval van uitzonderlijk moeilijke behandelingen, kunnen wij ook verwijzen naar een endodontoloog.

Tandvleesbehandelingen (parodontologie):

Tijdens de controle wordt uw tandvlees gescreend op de gezondheid. In het geval van gingivitis of parodontitis wordt u behandeld door onze preventie-assistente of de mondhygiëniste. Als blijkt dat het tandvleesprobleem zeer ernstig is, dan verwijzen wij u naar een parodontoloog.

Implantaten:

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Dit is een lichaamsvriendelijk materiaal waaraan bot zich gemakkelijk hecht. Deze implantaten worden voorzien van een kroon, brug, plaat- of frameprothese of een overkappingsprothese (klikgebit).
Een implantaat is een bijzonder mooie en handige vorm van tandvervanging. Het bestaat uit een chirurgisch deel, dat uitgevoerd wordt door een implantoloog en uit een prothetisch deel, dat uitgevoerd wordt in onze praktijk.

Orthodontie:

Wij controleren uw gebit en dat van uw kinderen en overleggen tijdig of een beugel gewenst is. Ook voor volwassenen kan een beugel gewenst zijn. Bijvoorbeeld vanwege de esthetiek of als onderdeel van een uitgebreid restauratief plan. Er zijn verschillende orthodontisten waar wij een goede relatie mee hebben en waar wij u naar kunnen verwijzen.

Chirurgie:

Kleine chirurgische ingrepen zoals het trekken van tanden en kiezen voeren wij uit in onze praktijk. In lastige gevallen verwijzen wij door naar de kaakchirurg.

Meer informatie over verschillende behandelingen kunt
u nog eens extra nalezen in brochures op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl.

NB.:De informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer. Uiteraard is dit systeem goed beveiligd. Wij bewaren de gegevens minstens 15 jaar. Op uw (schriftelijk) verzoek kunnen we uw gegevens ook doorzenden naar een andere behandelaar.